Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Erdek'in Mehmet Amcası” herkesin yardımına koşuyor

Erdek

İsmi Mehmet Özalp. 1921 yılında Girit'te doğmuş. Daha sonra geldiği Erdek'te, 70 yıl süreyle berberlik yapan Erdek'in Mehmet Amcası”, hâlen boş durmayarak, herkese yardım etmek için çırpınıyor. Bir bakıyorsunuz onu, Eğitimciler Tüketim Kooperatifi'ndeki

İsmi Mehmet Özalp. 1921 yılında Girit’te doğmuş. Daha sonra geldiği Erdek’te, 70 yıl süreyle berberlik yapan Erdek’in “Mehmet Amcası”, hâlen boş durmayarak, herkese yardım etmek için çırpınıyor. Bir bakıyorsunuz onu, Eğitimciler Tüketim Kooperatifi’ndeki ürünleri yerleştirirken görüyorsunuz, bir bakıyorsunuz, herhangi bir dükkân sahibine yardım ederken veya çöpleri, konteynerlere atarken…Yüreği, insanlara yardım etme duygusuyla kıpır kıpır.
Mehmet Özalp, zeytin sıyırmaya bile gidiyor, kendilerine ait zeytinliklerde…Boş bulduğu alanlara zeytin fidanlarını büyük bir zevkle dikiyor…
Erdek’te çok sevilen Mehmet Özalp’e, “Uzun ve sağlıklı yaşamanın sırrını sorduğumuzda, şu yanıtı alıyoruz:
“Günde üç öğün yemeğimi hiç ihmal etmem. Ne bulursam, onu yerim. Ama her öğünümde mutlaka zeytinyağı bulunur. Ya salata içinde, ya da sade… Dağlarda, bayırlarda otlar toplar, haşlama yaparak yerim. Doğadaki her otu da iyi tanırım. Bir de hiçbir şeye üzülmem ve asla yüreğimde kin tutmam. İnsanları severim.”
Vatani görevini Ankara Etimesgut’ta, yine berberlik mesleğinde yerine getirmiş, Mehmet Özalp. Hem de dört yıl!
Erdek’in çok eski dönemlerini bilen ilçenin “ihtiyar delikanlısı” Özalp’in unutamadığı anıların başlarında ise 1938 yılında, Atatürk’ün, Savarona yatıyla son ziyaretini, Erdek’e yapması geliyor. Atatürk’ün, Erdek’e gelişinde 17 yaşında bir genç olduğunu belirten Mehmet Özalp, “Atatürk, o gün, hastalığı nedeniyle karaya çıkamamıştı ama kendisini görmek için sahile gelen yüzlerce Erdekliyi, yatından selamlamıştı” diyor.
Özalp’in oğlu Haydar Özalp de, babasının bu yardım severliğinin ailesini de çok memnun ettiğini belirtiyor.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı